Преглед на печата

 
 
 

 

 

„Проверка в 1551 обекта установи опасни храни в детски ясли и градини“, съобщава Труд на първа страница. В коментарната рубрика на първа страница този път е дадена думата на прокурора по делото „Доган“ пред Върховния административен съд. „Хонорарът на Доган от 1.5 млн. лв. да се отнеме!“ – гласи заглавието на материала.
„ГЕРБ събуди промените за пазара на имоти“, пише Дневник и допълва, че декларация при нотариус ще гарантира реалната цена на сделките и че парите ще се превеждат по специална сметка.
Под заглавие „Голямото извозване“ Пари повдига темата за забавеното строителство на завода за боклук в София. „Сметката на данъкоплатците от това забавяне превиши 100 милиона лева, отбелязва изданието.
„Заради недостиг на пари и бебетата останаха без ваксина“, гласи водещото заглавие на 24 часа. Обърква се календарът с имунизациите, отбелязва вестникът.
Здравната тема присъства в почти всички днешни вестници. „ЕС прави черен списък на опасните лекарства“, съобщава Новинар.
„Докторите ни бягат в Судан“ – с това заглавие излиза Стандарт и обяснява: „У нас им режат парите, а в Африка вадят по 5 хиляди долара на месец“. „Лупингите превърнаха здравната реформа в руска рулетка“, пише в коментар на Стандарт, озаглавен „Плати или умри“.
На страницата „Наблюдател“ на вестник Сега Калин Донков пита: „Коя демократична държава ще допусне планово унищожаване на своите болни граждани?“ и допълва: „Утре може да се окаже, че здравният тероризъм е изобретен в България – зловещото посягане на невинни хора, това е основният принцип на съвременния тероризъм.“
Под заглавие „Болниците със звезди като хотелите“ Монитор информира, че лечебните заведения ще се разделят на три категории и че Здравната каса ще плаща според качеството.
„Напускайте преди фалитите“, гласи заглавие на Дума, която уточнява, че призивът към болничните шефове е на БСП.
В интервю за вестник Класа вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов заявява, че очаква социално напрежение заради здравеопазването.
С репортажи и много снимки вестниците пишат за новия треньор на националния отбор по футбол Лотар Матеус и цитират неговите уверения, че отборът има потенциал за второто място в групата за класиране на европейско първенство. 24 часа първи срещна Матеус, пише вестникът на първа страница и посвещава три страници на новия треньор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *