Преглед на печата

„Настана бой за жътва“, пише ТРУД в коментар, озаглавен „Бухалки отсяват кой да жъне“. „20 години след края на ТКЗС-тата още не се знае кои са стопаните на полето, пояснява вестникът и допълва, че новото Народно събрание трябва да довърши земеделската реформа, или депутатите сами да хващат мотиките.

Водещото заглавие на първа страница на 24 ЧАСА гласи: „Два милиона лева за жертви стоят в държавата, не знаят как да ги вземат“. Едва 250 роднини на умишлено убити и жертви на тежки телесни повреди, грабежи, изнасилвания и блудства са се възползвали от правото си да получат държавна компенсация. Изплатили са им 70 хиляди лв. през последните две години, пояснява изданието.

„Хотелите пестят от пържолите“ – под това заглавие СТАНДАРТ съобщава, че хотели са въвели лимити в ол-инклузива, за да намалят бракуваната храна. Кризата удари разточителството в манджите на морето, заключава вестникът. Според специалисти в бранша обаче, няма начин да се намали нито количеството, нито качеството на храната, защото ще се нарушат европейски стандарти, което би предизвикало скандал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *