Преглед на печата

 
Минималната цена на таксиметровите услуги в София и големите градове би трябвало да е под 1.30 лв. за километър, посочва на първата си траницаТруд, като се позовава на транспортния министър Александър Цветков. Според него всички изчисления за по-висок праг са нереални и не би трябвало да срещнат одобрението на общинските съвети.
Темата на вестника е посветена на състоянието на уличното осветление. Плътен воал от тъмнина обгръща по малките часове квартали в големите градове, махалите, по-малките градове или цели села. В големите областни центрове главните булеварди се къпят в светлина цяла нощ. Лошото е, че само крачка дели ярките алеи от съседните, потънали в мрак улици, на коото едва мъждука някоя лампа, отбелязва вестникът.
Близо 600 хиляди бългри живеят на места, където няма лични лекари, пишеСега, като се позовава на справка на Министерството на здравеопазването. Това е населението на градовете и селата, към които няма интерес от страна на джипитата.
Трета банда за поръчкови убийства ще бъде арестувана всеки момент, посочва Стандарт, като се позовава на вътрешния министър Цветан Цветанов. Групата е от трима души и освен, че е ликвидирала криминално проявен мъж около 2000 г., тя е отговорна за опит за убийство на известен подземен бос преди няколко години.
Около 2 милиона лева ще е издържката на Центъра за борба с корупцията и организираната престъпност БОРКОР, отбелязва Новинар. Вестникът цитира изказване на директора на новата структура на Румен Миланов пред БНР.
Черните списъци на застрахователите влизат в обща система, пише Класа. Системата ще включи имената на лица, увредили икономическия интерес на затрахователя или предявили неоснователни искове.
Сгрешени данни в регистъра на държавните помощи лишават фирми от шанс да получат еврофинансиране, отбелязва Дневник. За проблема сигнализираха консултанти и компании, пострадали от грешките.
Общините станаха най-големия длъжник на бизнеса, посочва в темата си Пари. Задълженията на местните власти достигнаха 220 милиона лева, докато държавата намали дълга си до 50 милиона.
Дума извежда начело обезлюдяването на селата. Около 200 са българските села призраци, в които не живее никой. Още по-стряскащо е, че те се увеличават с 10-15 годишно.
Рекордно малко ученици ще приемат след 7 клас гимназиите през тази година заради демографската криза, отбелязва във водещата си статия Монитор. Школата в цялата страната ще опустеят с 6 хиляди тийнейджъри, които са повече от достатъчни да запълнят всички столични гимназии в 8 клас.
 

 
 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *