Преглед на печата

Това съобщиха за „Труд“ лекари от страната.

Лечебните заведения на практика са оставени да се оправят както могат със спасяването на пациенти с тежки диагнози като инфаркти, инсулти или след тежки операции. Няма пари и за всички, които са в реанимации, психиатрии и диализни центрове. Ръководствата на клиниките в момента трупат само сметки за приетите болни и чакат решение на въпроса. Траншовете по принцип се дават авансово в началото на всеки месец.

в. „24 ЧАСА“: „Петков спрян за САЩ заради наркотрафик“Американската виза на Румен Петков е анулирана по член от Закона за имиграцията и националността на САЩ по подозрения за наркотрафик. Според текста консулът или главният прокурор могат да откажат достъп до територията на САЩ на лица, за които знаят или има основание да вярват, че са въвлечени трафик на забранени вещества.Този член препраща и към параграф от друг американски закон за контрол върху наркотичните вещества и контролираните субстанции.
в. „СТАНДАРТ“: „Богаташи за 2 часа“Подобен случай е имало преди две години, когато станало объркване на шестицата с деветка. Оттогава се слага черта под 9. След сигнал на двамата членове на комисията, които следят топките пред машината, Дамян Дамянов е спрял деленето на печалбите. „Забавихме с два часа официалното обявяване на числата и печалбите, докато разследваме и изясним случая“, обясни Дамянов. За гафа няма наказани, защото причината била в осветлението. „Всички членове на комисията писаха обяснения. Грешката не е в хората, а положението на топката в улея и осветлението е създало илюзия за друга цифра. Ето защо отидох в БНТ1 и решихме с режисьорите на предаването да сложим друг фон и директно осветление.
в. „НОВИНАР“: „Кадафи, рекетът и тихата дипломация“Преди 5 години „Новинар“ помоли най-добрите български карикатуристи да нарисуват своето отношение към либийската политическа действителност и съдебна система. Това се случи през май 2006 година, когато на българските медицински сестри им предстоеше да прекарат своя седми Великден в либийския затвор. Дипломацията, която тогавашният кабинет, а и двата преди него водеха по отношение на Кадафи, официално се наричаше „тиха“, но истината беше, че три български правителства безропотно приемаха това, за което днешният премиер признава, че е „най-големият рекет към държавата ни в 21 век“. Днес, когато за щастие сънародниците ни вече са у дома, е ясно, че освен, че е тиха, дипломацията на Надежда Михайлова, Соломон Паси и Ивайло Калфин е била и доста скъпа и ни е струвала 130 милиона долара.
в. „СЕГА“: „Плевнелиев се стресна, че магистралите ще се окажат балон“Гръмките обещания за ударно магистрално строителство могат да се окажат огромен балон. Това призна най-неочаквано един от най-големите оптимисти в правителството – министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев. От тревогите на министъра се роди нова държавна фирма, а шефът на пътната агенция неочаквано подаде оставка.“Притеснявам се дали не създавам балон, като обещавам 7 магистрали и 7 скоростни отсечки, при положение че нямаме проекти за повечето от тях“, обяви Плевнелиев на среща с Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ).
в. „ТЕЛЕГРАФ“: „200 роми обсадиха кметство“Над 200 роми обсадиха рано сутринта в петък кметството на село Черна гора, за да защитят местния лихвар. Тумбата била събрана от собственика на кварталната бакалия. Той от години давал хляб и продукти на вересия срещу предоставени от ромите дебитни карти, по които се превеждали социалните им помощи. Тълпата, предвождана от собственика на бакалията – 53-годишния Дулю Рашев и съпругата му Донка, обсади кметството. Те настоявали да им бъдат върнати картите, иззети при полицейска акция след сигнал за мошеничествата на бакалина, разказа кметът на селото Таньо Стоянов.
в. „МОНИТОР“: „Токът поскъпва 18 пъти, ако „Белене“ не тръгне“Ако не започнем да строим веднага АЕЦ „Белене“, след 15 години цената на тока ще се вдигне 18 пъти и икономиката на България ще банкрутира. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на дебата по Стратегията за национална сигурност, който се състоя в парламента вчера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *