Преглед на печата

В четвъртък влаковете ще спрат предупредително за час (от 10 до 11 ч). На 11 март железничарите започват безсрочна стачка – композициите няма да се движат всеки ден от 8 до 16 ч, съобщи Димитър Динев, шеф на стачния комитет на синдиката на железничарите.
в. „24 ЧАСА“: „Медсестра реже пръста на бебе“Липсва парче, плаче бабата. Лекар: Кутрето ще растеБабата: Габи влезе в болницата с пневмония, излезе без част от кутретоОтрязаха част от кутрето на внучката ми при сваляне на абокат в областната болница, съобщи Веселина Стоянова от Бургас. Едномесечната Габриела постъпила заедно с майка си в детското инфекциозно отделение със съмнение за пневмония. Сложили абоката, за да вливат по-лесно лекарствата.
в. „СТАНДАРТ“: „Вечерен час за цигарите“Забраната за пушене пада, изтече ли работният ден на инспекторитеЗабраната за пушене в заведенията си намери майстора. Къде директно, къде под сурдинка, директивата се нарушава масово. Кафенета и барчета въведоха вечерен час. Само чакат да приключи работният ден на инспекторите от РИОКОЗ в 17 ч и вадят пепелниците по масите. Питието може да е придружено с цигара, непушачите кучета ги яли. Сутрин до 9 ч кафето също върви с папирус, после се проветрява.
в. „ДУМА“: „Обвиняват ни в асимилация на румънци“Емисари агитирали за румънско малцинство у насОпозиционната Румънска консервативна партия твърди, че има асимилация на румънците в България и иска властите в Букурещ да вземат мерки срещу тази „агресивна политика“. След преброяването у нас съюзът на етническите румънци в България AVE публикува доклад, в който подробно са посочени методите и средствата, използвани според тях от десетки години от българските власти за асимилиране на румънците.
в. „ТЕЛЕГРАФ“: „Далавера с кръв заразила децата в Бенгази“Сестрите: Искаме no 20 динара за всеки ден затворДалавера с кръв стои в дъното на епидемията от СПИН 6 болницата В либийския град Бенгази, за която бяха осъдени на смърт петте български медицински сестри и палестинецът д-р Ашраф. Това става ясно от грама от US посолството в Мадрид до Държавния департамент на САЩ, съобщи испанският вестник „20 минути“. В грамата е цитиран висш дипломат на Испания. Според него либийски чиновник купил на по-ниска цена банки с кръв, заразени с ХИВ вируса, и прибрал остатъка от парите в джоба си. България да заведе дело срещу Либия и да потърси компенсации за изтезанията над медиците ни, призова Кристияна Вълчева. Тя поиска обезщетение от 20 динара за всеки ден от 8-те години и 5 месеца, които престояха в затвора.
в. „МОНИТОР“: „БГ банда произвеждала цигари менте в Полша“16 наши арестувани в нелегална супермодерна фабрика16 българи са били арестувани в местност край Варшава при акция на полските гранични служби, докато произвеждали нелегално цигари в супермодерна тайна фабрика, съобщи за „Монитор“ капитан Юстина Шмид-Гжех, говорител на главния комендант на Гранична стража.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *