Трактори с GPS и автопилот на „Агра 2011″

Универсален терминал, съчетаващ GPS, автопилот, GPRS за проследяване и управление на извършваните операции, е една от световните новости, които ще бъдат показани на Международната селскостопанска изложба „Агра 2011″. Трактористът наблюдава всичко на широкоъгълен цветен дисплей. Автопилотът работи на принципа на ултразвук със сонарни сензори. Системата дава възможност машината да се управлява по хидравличен или електронен начин като се монтира специален мотор на волана. Терминалът е част от експозицията на „Универсал НВГ“, която е представител у нас на германската компания „Мюлер Електроник“, един от големите производители на GPS системи и уреди за навигация.
Общо 38 новости ще бъдат демонстрирани на „Агра 2011″. Тя ще се проведе от 9 до 13 март в Международен панаир Пловдив, ще се представят фирми и експонати от 24 държави.
Производителите и дистрибуторите на селскостопанска техника акцентират на машини и оборудване, комбиниращи множество дейности и улесняващи труда на фермера.
С футуристичен дизайн, компактни, сигурни и удобни за работа са многофункционалните машини с марката „Multione“, които са новост за българския пазар и се предлагат от „Мулитехник“. Освен в селското стопанство, те могат да се използват в озеленяването, комуналния сектор и строителството. Техен производител е компанията CSF, световен пазарен лидер за този тип машини.
С многостранно приложение е и универсалният култиватор от серия PKU на „Мадара“-Шумен, която ще разположи своята експозиция в цялата палата 7 на панаира. Това е високопроизводителна машина за различни видове обработка на почвата, гарантираща намаляване на разходите, качество и лесна поддръжка.
Пръскачките за хербициди намаляват своето тегло и размери и вече се побират дори в лек автомобил. Това демонстрира серията „Mini Mantra“, също новост за нашия пазар, на фирма „Аквамат“. Те са изключително леки, батерията издържа на 16 часа работа, използват се в градинарството, озеленяването и декоративни разсадници.
Сред новостите за нашия пазар са машината за опаковане на салати „Айсберг“, зеле, целина и пъпеши и светодиодните лампи за оранжерии, които подпомагат развитието на растенията. Те са от асортимента на „Виссер Опора“.
Сдружението на производителите на земеделска техника ще проведе делова среща за развитието на клъстера и еврофондовете за бранша по време на „Агра“ на 10 март. Земеделските производители могат да се включат в кръгла маса на тема „Дребното фермерство в България – състояние и подкрепа за неговото развитие“ на 11 март. За същия ден са планирани семинарите „Немски продукти в градинарството“ и „Ролята на механизацията и хидромелиорацията в съвременното земеделие“, организиран от Селскостопанската академия.
След предварителна онлайн регистрация безплатен достъп до изложението получават специалистите, работещи в браншовете: растениевъдство, животновъдство, производство и дистрибуция на селскостопански машини, производство на хранителни продукти, агрохимикали и торове, ветеринарна медицина, опаковъчна промишленост, банково и застрахователно дело, издателска дейност, научно-изследователска дейност в областта на селското стопанство, специализирани учебни заведения.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *