Преглед на печата

Според него никой не знае накъде ще тръгнат въздушните маси. Изданието отбелязва още, че заради случилото се в Япония, Европейският съюз реши да подложи на стрес-тест всички 143 атомни централи в държавите-членки. България подкрепи предложението, а експертите ни са сигурни, че АЕЦ Коздолуй ще отговори и на най-високите изисквания за безопасност, пише по същата тема СЕГА.
За преразглеждане на проекта АЕЦ Белене в контекста на ядрената криза в Япония настоя европейският комисар за енергетиката Гюнтер Йотингер, посочва вестник „ПАРИ“. Трябва внимателно да се провери техническата и геоложката безопасност на проекта, което може да стане с допълнителни изследвания. ДНЕВНИК цитира думите на Йотингер на срещата на енергийните министри от Евросъюза в Брюксел, според когото случващото се е истински апокалипсис, а Токио почти е изпуснал хода на събитията в атомната централа Фукушима 1.
България може да използва поръчания в Русия реактор за АЕЦ Белене на площадката на Козлодуй, пише КЛАСА, като се позовава на енергийния министър Трайчо Трайков. Според него това е резервен вариант, който до момента не е бил обсъждан с руските специалисти. Страната ни е готова да изпрати минерална вода на Япония, посочва в статия на първа страница НОВИНАР. Японската страна, която изпитва спешна нужда от вода, е изпратила искането чрез мисията си в София.
Занижен контрол от Агенция „Пътна инфраструктура“, фиктивни проверки и сбъркани геоложки проучвания съсипват строителството на магистрала Тракия. Това е записано в експертиза на външния консултант по проекта, пише във водещата си статия ТРУД. Консултантът извършва проверки на място по договор с Министерството на транспорта. „Болниците ни обедняват все повече“ е заглавието на темата на вестника. Поголовно орязани са бюджетите на най-големите болници, показва справка на Здравната каса за разпределението на парите за здравните заведения у нас.
Виртуалните молове, които предлагат фалшиви дрехи и парфюми на световноизвестни модни къщи, измислиха нова измама, пише МОНИТОР. Вместо да си получи заплатената стока, на митницата купувачът е изненадан с акт, тъй като става дума за менте, което се внася без знанието на официалния правовносител за продажба на марката. Това е изгодно на сайтовете, тъй като не влагат пари в купуването на стока, която да стои на склад, и не носят отговорност.
Край на автоматичното подновяване на договорите с телекомите и интернет доставчиците, предвиждат промени в Закона за електронните съобщения, публикувани на страницата на транспортното министерство, отбелязва СТАНДАРТ. Контрактът не може да е по-дълъг от 24 месеца, но може да се фиксира и на 12, ако абонатът пожелае, а компаниите ще уведомяват потребителите два месеца преди изтичането му. Над 1500 оплаквания от потребители на мобилни услуги са постъпили от началото на годината до средата на март в Комисията за защита на потребителите, посочва ДУМА,като се позовава на главния секретар на комисията Иван Бъчваров.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *