Съдът върна делото за Панаира заради фактически грешки

Делото е върнато за преразглеждане в Окръжен съд. Според магистратите от Апелативен съд има пропуски в произнасянето по някои точки от исковата молба, а по едно от исканията окръжен съд се е произнесъл в мотивите си, но не и в диспозитива, предаде Дарик.
Сред мотивите на апелативните съдии са, че панаирът е бил акционерно дружество, а не еднолична държавна собственост към дата 21 декември 2006 г. По този начин министърът на икономиката тогава Румен Овчаров не е имал правомощията сам да се произнесе за увеличаването. Друг мотив на магистаритте от по-горната инстанция е че, по делото няма открит документ, който да декларира съгласието на Агенцията по приватизация за намаляване на държавното участие, както е по закон.
Решението на окръжен съд от 28 януари е във връзка с дело, образувано от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, за връщане на мажоритарната собственост и пълния контрол на държавата. То беше заведено след извършена проверка на сделката за панаира, която констатира множество сериозни нарушения на търговското и приватизационно законодателство. По делото са били предявени общо четири иска.
След обявяване на решението мажоритарният собственик на панаира Георги Гергов обяви, че ще обжалва до най-висока инстанция. Вчера в Пловдив министър Трайчо Трайков обяви, че делото ще бъде насрочено през април или май.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *