Преглед на печата

Холцнер посочва, че щом бъде избран инвеститор, комисията ще следи как той спазва препоръките й, уточняват изданията.
„Росатом“ изрази готовност да даде допълнителни гаранции за сигурността на реакторите в централата, но изтъкна, че въвеждането на още мерки ще оскъпи проекта, отбелязва НОВИНАР.
Гардовете от Националната служба за охрана вече ще могат да гърмят и по автомобили на пътя, в случай че има опасност за охраняваните държавни мъже, пише ТРУД и пояснява, че това е записано в специална наредба, приета от кабинета. Правителството не обяви какво налага да се дават тези правомощия, а не са известни сериозни инциденти, които да го изискват, отбелязва по темата вестник СЕГА и допълва: Наредбата бе приета на фона на зачестилите скандали около катастрофи с участието на коли от Националната служба за охрана.
Между 15 и 20 стотинки може да падне цената на горивата, ако се приемат предложения, направени от превозвачите към кабинета, пише РЕПУБЛИКА. Това стана ясно на среща между правителството, превозвачи, търговци и производители на горива, на която финансовият министър Симеон Дянков показа документи, според които поскъпването е заложено още през 2004 г.
Още скандални заключения на експерти изскочиха около строителството на Лот 2 от магистрала „Тракия“, пише ДУМА. В някои насипи фирма „Трейс“ слага почва от речни корита, въпреки заявлението, че ще използва материал от собствени кариери, което означава, че пести от концесионна такса и ощетява бюджетите на държавата и общините.
Според данни на Института за икономическа политика скритият дълг на България в осигуряването е 242% от Брутния вътрешен продукт, пише КЛАСА. България е сред страните със средни стойности в класацията на застрашените от натрупване на скрит дълг държави, сочи статистика на Европейската комисия.
Министерството на външните работи не може да изпрати нови посланици и бави списъка с назначенията, защото повечето от кандидатите излизат в архивите на Държавна сигурност, пише 24 ЧАСА. В листата от близо 75 имена, предоставена от комисията по досиетата, едно от най-големите разочарования за ръководството на министерството е шефът на дирекция „Човешки ресурси“ Иван Василев, предвиден за посланик в Унгария.
Партията на Яне Янев РЗС погазва системно Закона за защита на личните данни, е показала проверка на МОНИТОР. За закононарушенията си РЗС може да олекне с до 100 000 лв.
Лекарствата на над 120 000 онкоболни са под въпрос, след като очаквано до 1 март болниците не успяха да изберат доставчици, алармира ДНЕВНИК. Само две седмици след старта на новата система за доставки пациенти вече се оплакват от липсата на лекарства.
Българи дават вилите си на пострадали от трагедията в Япония, пише СТАНДАРТ. Във Фейсбук беше разпространен призив за помощ, а Разград обяви, че предоставя свободни домове и вили, отбелязва изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *