Преглед на печата

„Никакви компромиси с безопасността на централата“, пише Труд и предлага на две страници мненията на участниците в дискусията. „Белене върху земен разлом?“ отбелязва под въпрос 24 часа и съобщава за огласен на дискусията таен документ от 1997 г. Вестник Република също съобщава за подобен документ, който е на учени от БАН. „Още през 1983 г. опасност от трусове прекратява проекта“ пише изданието.
„Правителството продължава все по-спорния проект АЕЦ „Белене“, отбелязва от своя страна вестник Пари. Дума публикува интервю с бившия министър на енергетиката Румен Овчаров, озаглавено „Тезата за преразглеждане на АЕЦ „Белене“ е опасна“. „Ако Европа се откаже от атомната енергетика, основният печеливш ще бъде Русия“, казва Румен Овчаров.
„Ванга видяла ада в Япония“ – това е заглавие на първа страница на Стандарт, който, цитирайки руския вестник „Комсомолская правда“, пише, че Ванга е предсказала, че в 2011 година ще има ядрена катастрофа. „Все повече са песимистите, които прогнозират, че реакторите във Фукушима ще гръмнат до часове“, се отбелязва в публикацията.
„Световната банка хока кабинета“ е водещото заглавие на първа страница на Дума.
Под заглавие „Мерките срещу кризата в България са неефективни“ вестник Сега също пише за доклада на Световната банка и допълва: „Българите обедняват и са спрели да купуват лекарства дори когато са болни“, отчита докладът. „Държавата проумя, че няма как да свали цената на горивата“ е друго заглавие на първа страница на Сега.
По същата тема заглавие на първа страница на Новинар гласи: „Брюксел ни отряза за по-нисък акциз на горивата“.
24 часа публикува интервю с бившия финансов министър Пламен Орешарски, озаглавено „Дянков да събере приходите и ще може да вдигне пенсиите“.
„Всяка трета кола е без „Гражданска отговорност“, пише Дневник и допълва, че МВР и застрахователният надзор обсъждат законови промени, с които да се затегне контролът.
„Брюксел търси чиновници, дава до 7 хиляди евро заплата“ – темата как да се намери работа в европейските институции се разработва от Труд. „Конкурсът започна, конкуренцията е безмилостна“, пише вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *