Преглед на печата

Изданието цитира думи на финансовия министър Симеон Дянков при представянето на „Отчет за прехода през 2010 г.: Възстановяване и реформи“ на Европейската банка за възстановяване и развитие.
Националният статистически институт фалшифицира данните за заетостта, алармира ДУМА. Манипулират се числа, за да се скрие загубата на близо 500 000 работни места при ГЕРБ, отбелязва изданието.
София ще притисне фирмите длъжници, пише ДНЕВНИК. Общината ще наблегне на данъчни ревизии на големите платци, които са предимно компаниите, и ще запорира сметките на длъжниците.
Още известни и богати българи са били лишени от американски визи подобно на бившия министър Румен Петков, пише 24 ЧАСА, като се позовава на осведомени дипломатически източници. Част от имената били оповестени от публикуваните от „Уикилийкс“ доклади на американското посолство, когато шеф на мисията бе Джеймс Пардю.
Среща със сочения за глава на Октопода Алексей Петров – Трактора проведе вчера вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, пише МОНИТОР. Претекстът беше, че се търси подкрепа за Пакта за финансова стабилност от Съюза за стопанска инициатива, чийто изпълнителен директор е именно Петров.
Държавата предлага по-голяма свобода на обучението в гимназиите, отбелязва СЕГА по повод новата концепция за училищното образование. Учениците и училищата ще могат да избират предметите в последните 2 класа на средното образование.
Шофьорска книжка да се взема след завършен десети клас, се предлага още в новата концепция, пише СТАНДАРТ. По този начин ще се предотврати масовата практика зад волана да сядат полуграмотни младежи, които често предизвикват катастрофи.
Радиоактивният облак от авариралата ядрена централа „Фукушима 1“ достига Европа днес или най-късно утре, пише РЕПУБЛИКА, като се позовава на публикации в чуждестранната преса. Радиацията няма как да не стигне до България, коментира д-р Георги Касчиев, професор по ядрени реактори в Токийския технологичен институт.
Петнадесетте снимащи стационарни радара на КАТ в страната ще бъдат включени на 1 април, са съобщили експерти за ТРУД. Модерните камери стърчаха без работа близо 3 месеца по пътищата, тъй като не бяха минали годишен технически преглед.
Възможността пожарникарите да заведат дело срещу МВР ще бъде обсъдена в петък, съобщава НОВИНАР. Причината е, че министерството не предоставя нужните средства, с които огнеборците да изпълняват задълженията си.
България е на 64-о място от 129 държави в света по защита правото на собственост, пише вестник ПАРИ. Най-лошо е представянето по отношение на пиратството, където се казва, че България държи първо място в Европа.
„Хоризонт“ е на първо място сред радиостанциите на десетилетието, сочат данни, изнесени вчера на 4-часова кръгла маса за радиосредата в България през последните 10 години, отбелязва 24 ЧАСА.
„Хоризонт“ остава лидер и се предпочита от една трета от българите, посочва ТРУД.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *