Преглед на печата

Това пише в днешното си издание Труд. Министър Аню Ангелов обаче твърди, че няма никакво увеличение на рисковете и препоръчва Първанов „да чете военните документи до края“.
Министерството на външните работи ще започне да функционира с абсолютно нова структура по предложение на министър Николай Младенов, отбелязва 24 часа. Промяната в устройствения правилник на ведомството има за цел окончателното решаване на проблема с дипломатите с досиета.
Изпълнителната власт отхвърля възможността да плати повече за магистрала „Тракия“, но е безспорно, че възникналите проблеми повишават разходите по строителството, пише вестник Пари. Всяко нарушение може да стане причина Европейската комисия да спре част от парите за магистралата. Тогава разходите ще бъдат за данъкоплатците, коментира вестникът.
Нередности по 176 сигнала за Оперативна програма „Регионално развитие“ е установила проверка на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, посочва Класа. Общият размер на наложените финансови корекции до момента е близо 3,7 млн. лв.
Националният осигурителен институт започва годината с тревожно висок дефицит, съобщава вестник Сега. В сравнение със старта на 2010 г. непланираното изоставане в приходите на Държавното обществено осигуряване е три пъти по-голямо.
Намаляват българите с престижни професии и високи доходи, сочат данни на Националния осигурителен институт, предоставени на Дневник. В същото време 90% от тези, които са останали на пазара и се самоосигуряват, го правят на минималния за тази група праг от 420 лв. месечно.
Затъналите в борчове граждани ще могат да обявяват банкрут също като фирмите, отбелязва Стандарт. Закон ще определя каква част от имуществото на закъсалите може да бъде взето и разпродадено, за да се разплатят с кредиторите.
Домакинствата да плащат такса смет според количеството отпадъци, което са изхвърлили, предвижда вариант за промяна на методиката за изчисление на налога, пише Монитор. Предложението се обсъжда в Националното сдружение на общините на Република България.
За пръв път толкова много хора си позволиха да кажат мнението си за правителството, заяви пред БНР соцдепутатът Румен Овчаров, цитиран от Новинар и Класа, по повод съботния протест, организиран от БСП. Това правителство не е провалило само този, до когото не се е докоснало, посочва Овчаров.
Румънски банди се насочват у нас, за да точат банковите ни сметки с устройства за копиране на картови данни, съобщава Република. Причина за това е засиленият контрол в Западна Европа. Междувременно нашите бандити развиват същия „бизнес“ в страни от Южна Африка и Южна Америка.
Програма „Хоризонт“ е най-предпочитаната станция от българите и през последните 10 години е неизменен водач в класациите на радиослушателите, пише Дума. Изданието цитира данни от изследване на TVPlan/TNS, представено миналата седмица на кръгла маса в БНР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *