Преглед на печата

Това, разбира се, го казва премиерът Бойко Борисов, според когото проектът ще стане успешен, ако държавата продава тока навън с печалба.
„Борисов оправи комуникацията между Трайков и Дянков“, отбелязва Новинар по същия повод.
„След пътуване в премиерския джип Трайков единодушен с Дянков за „Белене“, пише Стандарт под заглавие „Конско от София до Севлиево“.
„Правителството е една разбита команда и едната ръка не знае какво прави другата“ – това е мнение на президента Георги Първанов по повод преговорите за АЕЦ „Белене“. „В енергийната политика са нужни прагматизъм и лидерство“ – под това заглавие Труд публикува статия от президента, който обяснява позицията си за референдум за АЕЦ „Белене“, за строителството на централата и за развитието на ядрената енергетика. Статията е отговор на коментар в Труд, озаглавен „Скрити зад референдум“. Според президента само едно общонародно допитване може „да развърже“ или, ако е необходимо, да „разсече“ възела и следващите правителства да действат в мандата, даден от народа.
Статия на президента има и в 24 часа, също в отговор на публикация във вестника. Под заглавие „Как да преодолеем комплекса на политиците от пряката демокрация“ Георги Първанов отново предлага промяна, с която да се даде възможност на президента да предизвиква национално допитване. Идеята за референдум за АЕЦ „Белене“ ще бъде предложена на парламента, независимо от риска да бъде отхвърлена от мнозинството, само защото идва от мен, пише президентът.
„Скандалът за АЕЦ „Белене“ е резултат от лутане между експерти и лобисти“ – под това заглавие Сега публикува мнения на читатели от форума на вестника. Сега съобщава на първа страница, че десетки училища са пред фалит заради рекордни местни данъци.
„Бизнесът в шок от 10 пъти по-високи сметки за данък сгради“, гласи водещото заглавие на вестник Класа.
„Само България и Гърция още работят по клинични пътеки“ – под това заглавие Монитор публикува интервю със здравния министър Стефан Константинов. „Предприемаме мерки за понижаване на цените на лекарствата, които финансира Здравната каса“, казва министърът.
Мнение за последното развитие на здравната реформа можете да прочетете в редакционната колонка на Дума, озаглавена „Диагноза реформа“. Водещият материал на вестника е под заглавие „БСП предлага ревизия на пенсионната реформа“. Левицата настоява за закон, с който минималната пенсия да е над линията на бедност в страната, пише Дума.
„Бензинът и дизелът поскъпнаха с около 2 ст. през уикенда“, съобщава Дневник. Изданието помества интервю с министъра по еврофондовете Томислав Дончев, озаглавено „Сами си спряхме плащанията от Европейската комисия по „Околна среда“.
Под заглавие „Ипотеки под прикритие“ вестник Пари коментира, че вписването на сделките в имотния регистър се бави с дни, което носи риск за купувача. „Може да се окаже, че е платил за имот, който вече е ипотекиран или продаден“, смята изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *