Японският премиер посети най-засегнатия от земетресението район

Смята се обаче, че той е там и по друга причина – да засили подкрепата за неговата Демократична партия за предстоящите в неделя местни избори. Начинът, по който Кан се справя с кризата, бе подложен на критика и се очаква това да намали гласовете за неговата партия.
Над 20 хиляди войници, 90 самолета и 50 лодки бяха мобилизирани днес в продължаващото издирване на телата на над 14-те хиляди души, които все още се смятат за изчезнали. Междувременно хилядите хора, които живеят в изолираната зона около повредената АЕЦ „Фукушима“, все още имат домове, но не им позволяват да живеят в тях. Позволено им бе да се върнат за кратко, за да съберат нещата си. Те изразиха надежда, че скоро ще могат да се върнат в къщите си.
Според експерти обаче кризата може да продължи с месеци, докато инженерите се опитват да овладеят повредените реактори. По ирония на съдбата това може да се окаже в помощ на премиера Кан. Анализатори смятат, че е малко вероятно той да бъде принуден да напусне, докато ядрената криза все още продължава.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *