Представят мобилно приложение за справки в Търговския регистър

Мобилно приложение за справки в Търговския регистър ще бъде представено на форум, посветен на намаляването на административната тежест. Конференцията „С лице към бизнеса и добрите европейски практики“ е организирана от правосъдното министерство съвместно с Агенцията по вписванията.

Оттам припомнят, че през февруари бяха намалени част от таксите, събирани от агенцията, като средното намаление е с около 22 на сто. Най-голямото намаление бе по отношение на регистрацията на нови търговци, като спадът е с повече от 30 на сто. За дружествата с ограничена отговорност таксата падна от 160 лв. на 110 лв., за акционерните и за командитните дружества с акции намалението е от 460 лв. на 360 лв., за акционерните дружества за извършване на банкова и застрахователна дейност – от 1700 лв. на 1300 лв.

Намаления има и при подаването на документите по електронен път, както и при таксите, събирани и за действия и услуги по Правилника за вписванията и по Закона за регистър БУЛСТАТ.

Намаляването на таксите, събирани от Агенцията по вписванията, бе част от пакета мерки за намаляване на административната тежест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *