Предупредиха за скандален запис и с премиера

Много е вероятно в публичното пространство да се появи запис на разговор между премиера Бойко Борисов и директора на Агенция “Митници“ Ваньо Танов с компрометираща информация.
Това съобщи пред БНРдепутатът от РЗС Емил Василев, след като днес от партията разпространиха два записа, в които депутатките от ГЕРБ Менда Стоянова и Искра Фидосова ходатайстват пред Танов за назначаването на митнически шефове.
Василев нито отрече, нито потвърди, че РЗСразполага с такъв запис на Борисов и в момента го проверява. От партията обаче обявиха, че разполагат с още подробни записи, които възнамеряват да оповестят в петък.
Според лидера на РЗС Яне Янев има война между министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и Ваньо Танов.
“Войната Танов-Цветанов тръгва от Велико Търново. Цветанов е разпоредил арест на малкия син на Ваньо Танов, незаконно е правен обиск на жилището, в което живее и са правени други безобразия.Целта е била натиск срещу Танов доброволно да напусне “Митниците“ или да разреши да бъдат сложени за негови заместници хора, които да осъществяват контрабандни дейности“, заяви още Янев.

Самият митнически шеф разказа преди дни пред медиите, че е получил сигнал, че ще бъде направен опит един от синовете му да бъде натопен в контрабанда, който той е успал да предотврати. По неофициална информация именно по този повод Танов е бил подслушван и оттам са прихванати скандалните му разговори със СимеонДянков, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Искра Фидосова.

Яне Янев уточни, че в сряда РЗС ще внесе в парламента проекторешение за създаване на анкетна комисия, която да установи всички факти за незаконното подслушване през 2010 година. Депутатът заяви още, че, ако комисията не бъде създадена, партията ще сезира европейските институции.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *