Престрелка в София, един убит

22-годишен мъж бе убит, а друг ранен тази вечер при стрелба на улица „Родопски извор” в столичния квартал „Борово”.
Сигналът за престрелката е подаден на телефон 166 в 21,05 часа. Според очевидци срещу двамата е стреляно от автомобил в движение на улица „Родопски извор“ 30, съобщи Диана Янкулова – директор Дирекция „Пресцентър и връзки с обществеността” на МВР, предаде „Фокус“. На място са открити много гилзи. Убитият е шофирал колата си Фолксваген „Лупо”, когато е стреляно по него, сочат първоначалните данни от огледа на полицаите. Името на мъжа е Кирил Георгиев Попов, на 22 години, няма регистрации в полицията, живеел е на ул. „Родопски извор“ 34. Стрелбата е станала на номер 30 на същата улица. Другият пострадал е пътувал в колата на убития. Той е Юлиан Манов, 34-годишен, живее в кв. „Хиподрума”. Манов има една криминална регистрация в полицията – от 2002 г. за обсебване. Той е без опасност за живота, в „Пирогов”, с една огнестрелна рана.
Очевидци разказаха, че оцелелият Юлиан Манов веднага след стрелбата е потърсил помощ в близко заведение, което се намира в същия блок на ул. „Родопски извор”, а след това е бил откаран със случайна кола в „Пирогов”, предаде Дарик.
Източници, близки до разследването, съобщиха, че в автомобила са открити изключително много гилзи от автоматично оръжие. Вероятно по „Лупото” е стреляно от лек автомобил, който е преминавал наблизо, а стрелецът е бил един. Не се знае точно с какво огнестрелно оръжие е стреляно. Първоначалните версии бяха за автоматично оръжие, може би автомат Калашников, по-късно обаче се заговори за автоматичен пистолет. Между 20 и 30 гилзи са намерени в и около автомобила.
Полицията отцепи района около мястото на убийството. До късно през нощта продължи работата на криминалистите по случая. На място дойде и пожарна, която да освети района. В неделя сутринта вероятно ще бъде извършен и втори оглед на мястото на стрелбата.
Убитият е имал участие в три фирми, сочи справка на „Фокус“ в търговските регистри на АПИС. Кирил Георгиев Попов е едноличен собственик на фирма „КГП” ЕООД. Фирмата е със седалище: гр. София, ул. „Родопски извор“ №34. Той е съдружник с 50% участие и във фирма „РЕВ 08” ООД. Негов съдружник е Божидар Стоянов. Фирмата е със седалище: гр. София, ул.“Родопски извор“ №34, според справката в АПИС. Кирил Георгиев Попов е съдружник с 50% участие и във фирма „СПОРТШАНС”ООД. Негов съдружник е Мариета Дионисиева. Фирмата е със седалище:гр.София, Симеоново ул. 79.
Кирил Попов е роден на 20 октомври 1986 г. За другия мъж – Юлиан Манов – не са открити никакви данни в търговските регистри на АПИС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *