Призовават футболните шефове да се съгласят да падне данъчната тайна

Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов и председателят на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика в Народното събрание Яне Янев призоваха публично собствениците на професионалните футболни клубове да дадат писмено съгласие за разкриване на данъчно-осигурителна информация, съобщиха от НАП.
На вчерашното заседание на антикорупционната комисия Стефанов представи обобщени резултати от ревизиите на футболните клубове. По думите на директора на НАП почти всички футболни клубове са укривали приходи и печалби, а заплатите, върху които са начислявани данъци и осигуровки на футболистите са цинично ниски – от порядъка на 220-240 лв. месечно.
Стефанов и Янев призоваха собствениците на футболните клубове да подпишат декларации до 9 октомври (петък), в които се съгласяват поверителната информация от ревизионните актове и размера на заплатите на футболистите да бъде публично оповестена.
До месец започват и ревизии на физически лица – футболисти, за които са открити данни за несъответствие на имуществото и доходите, стана ясно още на изслушването в Народното събрание.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *