Продадоха стихотворение от Елвис за 20 000 долара

Стихотворение за мъртва птичка, чийто автор е Елвис Пресли, беше продадено за 20 000 долара, съобщава сайтът GottaHaveRockAndRoll. Късчето хартия е било само един от над 500-те предмета, свързани по един или друг начин с Елвис, предложени на онлайн аукцион.

Римите за мъртвата птичка първоначално били оценени на 4000–5000 долара, но в крайна сметка цената нараснала до 20 035 долара. Стихотворението разказва за малко птиче, чуруликащо на прозореца; на финала лирическият герой „размазва ш…… му череп“. Съвременници на Елвис свидетелстват, че той често четял стихотворението на свои концерти; то било нещо като негова запазена марка, отбелязва БГНЕС.

Освен него, на онлайн търга са били продадени медалиони и прочие дребни сувенири с образа на Елвис, както и удостоверение за карате първи дан с отпечатък от неговия палец, което Краля получил в седми клас. Общата сума, постигната на аукциона, е 510 000 долара. За знаменития бял роял на Елвис, предложен за стартовата цена 1/2 млн. долара, не се намерил купувач.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *