Продажбите в интернет все по-предпочитани

Оборотите в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет бележи 23.4% ръст в рамките на година, сочат данните на НСИ за юни. За същия едногодишен период увеличението на оборотите, отчетено при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия е с 6.4%, а при обувки и дрехи – с 6,1%.

Спад е регистриран в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали – с 5.0%. Средно за всички дейности търговията на дребно бележи годишен ръст от 2,4 на сто.

В промишлеността обаче тенденциите са негативни. От НСИ отчитат, че промишленото производство намалява през юни спрямо май с 1,3%. В сравнение с миналия юни се регистрира малък ръст от 0,6 на сто, пише „Монитор“.

В строителството от националната статистика отчитат увеличение с 5,2% на новите жилищни сгради. Данните са за второто тримесечие на годината в сравнение с със същия период на 2013-а. Най-голям дял от новите 585 сгради имат къщите – 66.5%, следвани от жилищните кооперации – 19.1 на сто. Номер едно по нови сгради е Бургас – 104, следван от Варна – 86 и Пловдив – 74.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *