Продажбите на телевизори на Sony скочиха заради Световното по футбол

Приходите от продажби в телевизионното поделение на Sony Corp. скочиха с най-висок ръст от 2002 г., след като търсенето е било насърчено от започващото днес Световно първенство по футбол, предава Blooomberg.

Приходите от продажбите са нараснали с 30 на сто до 2,15 млрд. долара през първото тримесечие, в сравнение с приходи от 1,650 млрд. долара година по-рано, показват данни, събрани от Bloomberg. Samsung Electronics Co генерира най-високи приходи от продажби в сегмента през тримесечието – 9 млрд. долара, следвана от LG Electronics Inc., TCL Corp. и Sony.

Главният изпълнителен директор на Sony Казуо Хираи заяви през миналия месец, че изпитващото затруднение телевизионно подразделение на компанията може да отчете първата си печалба от повече от едно десетилетие насам, въпреки не намали прогнозата за продажбите с около 16%.

Японският топ производител на телевизори, който неочаквано прогнозира нетна загуба от 50 млрд. йени (362 млн. евро) през тази година, е в процес на преструктуриране на телевизионния си бизнес иизлезе от бизнеса с лични компютри, продавайки го на Japan Industrial Partners Inc.

Компанията очаква, че ще продаде 16 млн. LCD дисплеи през тази година, въпреки че Хираи твърди, че подразделенето ще е на печалба, дори ако продаде само 13,5 млн. броя – колкото и през миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *