Продължава експанзията на американската икономика, посочва последната „Бежова книга“ на Фед

В оповестената снощи т.нар. „Бежова книга“ (Beige Book) на Фед се посочва, че постъпилите до 22-ри август икономически данни и информации подсказват, че през последните седмици икономиката на САЩ се е разширила с „умерено“ темпо в голяма част от федералните региони, като автомобилната индустрия е отчела силен растеж, а банковите условия са се подобрили.

Според Фед шест от 12-те федерални региони съобщават за „умерен“ икономически растеж през последните седмици, докато четири области отчитат „сдържан“ растеж.

„Бежовата книга“ на Фед също така показва, че в повечето области условията на пазара на труда, както и общият ценови натиск са останали относително непроменени.

Автомобилните продажби са продължили да показват забележителна сила, туризмът е нараснал в голяма част от федералните региони, докато растежът на продажбите на дребно е останал „сдържан“.

Промишлените перспективи са били оптимистични в повечето федерални области, а новото жилищно строителство и продажби на съществуващи жилища са нараснали умерено.

Последната „Бежова книга“ на Фед потвърждава, че американската икономика остава в добра експанзия през третото тримесечие на годината, макар и с малко по-слабо темпо спрямо солидния растеж през второто тримесечие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *