Продължава Икономическият форум за Югоизточна Европа

Изключително висок е бил интересът към първия ден на Икономическия форум за Югоизточна Европа

Продължава тазгодишното издание на Икономическия форум за Югоизточна Европа в Националния дворец на културата.

Изключително висок е бил интересът към първия ден на Икономическия форум за Югоизточна Европа, съобщават организаторите.

1025 делегати се регистрираха за участие в първия ден на форума.

Основната тема на форума е „Икономически измерения на европейската интеграция“.

Днес форумът продължава с дискусии по следните теми:

„Югоизточна Европа в рамките на глобалния енергиен пазар – в търсене на устойчив икономически растеж“ (10:00 – 11:30 ч). В панела ще участват Румен Овчаров, министър на икономиката и енергетиката на България, Джордже Михайович, държавен секретар на Министерство на енергетиката и минното дело на Република Сърбия, Мартин Ганев, първи заместник генерален директор на Лукойл България.

„Иновации в енергийния сектор“ (11:45– 13:00 ч.). Ще участват Мая Стоилова, управител ня ПроСтрийм, Милко Ковачев, член на Надзорния съвет на BNP Paribas, Костадинка Тодорова, Директор Дирекция „Енергийна ефективност и опазване на оконата среда“ в Министерство на икономиката и енергетиката на България, Георги Миков, Мениджър Бизнес развитие, CEZ, инж. Дитмар Римл, управляващ директор, Алпине България.

Темата на вторият тематичен поток е „Ролята на търговските палати и работодателските организации в процеса на бързите социално-икономически промени и присъединяването на българия към ЕС“. Той ще се проведе в две части (10:00 -11:00) и (11:30-12:30). Организатор на дискусията е Българската търговско-промишлена палата. Сред участниците в панела са Божидар Божинов, председател, Българска търговско-промишлена палата, Дърк Вантигем, Директор „Външно-икиномически връзки“, Европалати, Станимир Бързашки, Изпълнителен директор на Агенцията за малки и средни предприятия към МИЕ, Джордж Кациматис, Президент на UHCC и вицепрезидент на Европалати, Марко Лопреоре, Съюз на Италианските палати, Марек Клоцко, Генерален Секретар на Полските палати на търговията и Михаела Гой, Генерален секретар на CCIR.

За 11:00 ч. във втория ден на форума е насрочена и пресконференцията на Центъра за икономическо развитие, на която ще бъдат представени данните за месец октомври от традиционния доклад за икономиката на България.

По същото време в ресторант „Скай Плаза“ на НДК започва бизнес закуската, организирана от Телелинк и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС). Домакин на събитието е Пламен Вачков, председател на ДАИТС. На срещата са поканени всички представители на бизнес- и политическия елит, които имат отношение към информационните технологии.

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров ще открие дискусионен панел „Югоизточна Европа в рамките на глобалния енергиен пазар – в търсене на устойчив икономически растеж“.

Сред темите във втория ден на форума са „Иновации в енергийния сектор“, „Ролята на търговските палати и работодателските организации в процеса на бързите социално-икономически промени и присъединяването на България към Европейския съюз /ЕС/“, „Търговските палати от страни-членки на ЕС – опит, идеи и добри практики“ и „Дигиталната икономика“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *