Продължава разследването за убийството на бившия радиоводещ Боби Цанков

© Снимка:БГНЕС

Полицията издирва извършителите на убийството на радиоводещия Боби Цанков, станало вчера по обяд в центъра на София. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира, че работата по случая продължава. Градският прокурор на София Николай Кокинов заяви, че се работи по три версии, но отказа да даде повече подробности.
МВР и Прокуратурата ще преценят днес дали имат достатъчно основание за 72-часово задържане на Красимир и Николай Маринови – братята Маргини и Стефан Бонев-Сако, които бяха задържани късно снощи при акция на полицията в София.
Людмил Рангелов, адвокат на Николай Маринов -Малкия Маргин, заяви в предаването на „Хоризонт“ „Преди всички“, че няма информация за задържането на Братята Маргини, но предполага, че акцията е свързана с вчерашното убийство на Боби Цанков.
„Предполагам, че има такава връзка и полицията провежда някаква акция по повод на това убийство. Наистина нямам информация за конкретната причина, но съвпадението между извършването на това убийство и задържането на Николай Маринов ме кара да правят такава връзка все пак. Вероятно се провеждат със задържаните някакви оперативни беседи, които не изискват присъствието на адвокат, защото по същество това не са процесуални действия. Това е начин да се събира някаква информация. Каква точно обаче, не мога да ви кажа“, посочи адвокатът.
Людмил Рангелов нарече медийна измислица версията, че Боби Цанков е щял да бъде защитен свидетел по делото срещу братята Маринови.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подчерта, че ще се въздържа от коментари, докато нямат конкретни факти и обстоятелства, които да бъдат изнесени пред медиите или да бъде запозната обществеността за действията, които предприемат право-охранителните органи.
Европейската комисия осъди убийството на Боби Цанков, който е разследвал подземния криминален свят на България, предадоха европейски медии. „Тези убийства продължават да бъдат проблем, на който в България е крайно необходимо да се обърне внимание“, каза говорителят на Европейската комисия Марк Грей. „Надяваме се, че българските власти ще подведат под отговорност извършителите на този акт колкото се може по-бързо“, изтъкна Грей.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *