Проектобюджетът на САЩ предвижда разходи от $ 3,606 млрд.

Представеният от американския президент Барак Обама проектобюджет предвижда разходна част от 3,606 милиарда долара за бюджетната 2010 г. спрямо 3,724 милиарда долара през миналата бюджетна година, показват официалните данни, публикувани вчера, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Същевременно бюджетът предвижда дефицит от 1,171 милиарда долара за бюджетната 2010 г. спрямо 1,750 милиарда долара тази година, показват още данните.

„Ще трябва време, за да постигнем промяна в Америка, ние можем да възстановим изгубеното доверие, можем да възстановим перспективите и просперитета“, пише президентът Барак Обама в увода на документа.

Бюждетът е ориентиран към възстановяване на американската икономика и на системата на здравеопазването на САЩ. Според проекта ще бъдат заделени около 200 милиарда долара за войните в Ирак и Афганистан през следващите 18 месеца и е предвиден огромен фонд от 634 милиарда долара за следващите десет години за реформите в системата на здравеопазването.

Освен това Обама поиска да бъдат заделени 250 милиарда долара, които да бъдат използвани в случай на нужда за подпомагане на американската финансова система, наред с вече определените милиарди за тази цел.

Източници: Дарик радио
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *