Производителите на принтери могат да загубят $ 13 милиарда следващата година

Повече от13 милиарда долара могат да бъдат загубите на фирмите, производителки на принтери, през следващата една година. Основна причина за това ще бъдат други компании, които продават преработени консумативи, предупреди Gartner, цитиран от TechNews.
В условията на икономическа криза потребителите пестят разходи, като използват преработени консумативи за печат, вместо да купуват нови от производителите. А именно консумативите носят на производителите повече приходи, отколкото самите устройства.
Съществува и друга опасност за доставчиците в сектора. Тъй като преработените консумативи имат ниско качество, те могат да повредят устройствата и така да нанесатудар върхусамите брандове, отбелязва Gartner.
Три важни стъпки трябва да предприемат производителите на принтери в своя маркетинг – кампаниите им да започват с обучение, маркетинговата стратегия да бъде агресивна, PR активността да се провежда благоразумно.
Доставчиците на преработени консумативи ще продължат да укрепват своите позиции, ако производителите се конкурират с тях само от гледна точка на стойността. Маркетинговите кампании трябва да отделят повече внимание на обучението на крайния потребител и да акцентират на аспекти като екологичността на продуктите и важността на сертификациите на доставчиците, съветва Gartner.
Дейността на производителите трябва също да е подкрепена от агресивни маркетингови кампании, които да показват проблемите с качеството на преработените консумативи.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *