Производителността в САЩ с по-малък ръст от очаквания

Американската производителност се е повишила по-малко от прогнозираното през второто тримесечие на 2007 г., макар икономиката в страната да отбеляза леко подобрение, а трудовите разходи да скочиха през последната година.

Производителността се е повишила до средно ниво от 1,8% след отчетените 0,7% за предишното тримесечие, но под прогнозните 2%, сочат данните на Министерството на труда. Трудовите разходи са скочили на 2,1% и са с 4,5% повече през последните 12 месеца до юни, което е най-високото им ниво от почти 7 години, коментира Bloomberg.

Данните на Министерството на труда показаха, че производителноста се е повишила с 1% през 2006 г., което е спад от достигнатите преди това 1,6%. Работоспособността за предишните две години е доста висока. Трудовите разходи, които са около 2/3 от стойността на производството на стоки и услуги, са се покачили с 2,9% през миналата година, което е спад от отчетените 3,3% преди това.

Министерството на търговията обяви, че най-голямата икономика в света е отчела ръст от 3,2% за периода 2004-2006 г., което е с 0,3% по-ниско от очакваното ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *