Пускат в експлоатация новия контейнерен терминал на порт Свищов

От днес, 25 май 2009 г. в Международно пристанище Свищов се пускат в експлоатация новоизградените съоръжения и складове за съхранение на контейнери и обработка на насипни товари.
На територията на порта беше изградено ново депо за складиране на контейнери и за насипни товари.Строи се и нов железопътен коловоз, който ще обслужва източната зона на пристанището.
Независимо от кризата, която в най-голяма степен се отразява на всички фирми от транспортния бранш, пристанището вСвищов ще изпълни заплануваните за 2009 година инвестиции за развитие и модернизация. Планираните мощности за обработка на контейнери са за около 35 000 ТЕU годишно.
Контейнерният терминал в Свищов е най-близкият пристанищен терминал до София, и областните центровев Централна Северна България, което прави контейнерния сервизна порта изключително достъпен заголяма част от българския бизнес.
Интерес за транзитно обработване на контейнери през порт Свищов заявиха и от съседните Македония и Косово, които традиционно изпитват затруднения в регулярните доставки през гръцкото пристанище Солун.
Общата сума на вложените до момента средства за реализация на инвестиционните планове е над 5 млн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *