Пхенян затвори университетите и изпрати студентите на ударни строежи

Мобилизацията е по случай 100-годишнина от рождението на основателя на страната Ким Ир-сен, която ще се чества през април догодина. Това предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА, като се позова на японската агенция Киодо.  Изключение се прави само са студентите, които са последен курс, и за чужденците.
През април 2012 г. в Корейската народнодемократична република ще се състоят небивали по размаха си тържества, посветени на стогодишнината от рождението на Ким ир-сен, бащата на сегашния лидер на страната Ким Чен-ир. Обявено е, че дотогава страната трябва да направи мощен скок в развитието на икономиката  си. Тържествата ще протекат под лозунга „Да отворим вратите на великата, процъфтяваща и могъща нация“.
Преди юбилея в КНДР са започнати многобройни строежи, включително изграждането на жилищни сгради-небостъргачи в центъра на Пхенян.
Само преди няколко месеца в три севернокорейски града имаше протести срещу недостига на храна и липсата на електричество. Манифестациите в градовете Джонджу, Йончон и Сончон се състояха именно около рождения ден на севернокорейския лидер Ким Чен-ир.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *