Пчеларска иновация постигна рекорд в краудфъндинга

Магията на груповото финансиране, наречено краудфъндинг, до голяма степен се дължи и на неизвестните, които могат да провокират интереса на инвеститорите и те да се запалят по предложената иновативна идея. Например както случаят с американски пчелари, чието изобретение стана рекордьор в базираната в Сан Франциско платформа за краудфъндинг Indiegogo.

Изобретеният от тях метод за ваденето на пчелен мед с прилагането на хитроумно съоръжение, с което се елиминират множество ръчни и трудоемки операции, се превърна в най-финансираният проект в историята на сайта, който достигна стойността на 5,300,000 долара.

С новото изобретение всеки може да направи така, че да добива пчелния мед без да отваря кошера и да не смущава работата на пчелите по събирането на ароматната сладост, както без да се нанасят никакви вреди. По този начин се избягват онези операции, при които неволно пчеларят смачква или убива летящите работници. Също така се спестяват и още много допълнителни разходи – транспортирането на кошерите до мястото за вадене на меда, опушването на кошерите, обработването на пчелните пити. Не без значение и фактът, че по този начин се съкращава и времето за почистване, подреждане и подготовка на кошерите за по-нататъшния процес. Всичко това е от голямо значение за една такава кампанийна работа, която трябва да се проведе в рамките на няколко месеца в годината, най-вече във времето на усиления цъфтеж на растенията, които служат за паша на малките работохолици с остри жила.

Иновацията, известна като The Flow Hive, постави няколко рекорда в сайта. За първите 477 секунди тя набра 70,000 долара, за да регистрира нов рекорд след изтичането на първите 24 часа – 2,180,000 долара, а общият брой на дарителите вече достига близо 12000.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *