Първанов: Срещу кризата не само с нож

Трябва да имаме сериозна антикризисна програма, която да не се свежда само до икономиите, до свиването на администрацията и на отделните дейности.
Това каза президентът Георги Първанов на зенитния полигон „Шабла“ днес по повод на ревизиите, които се правят във всички министерства и искането на опозицията за антикризисна програма. Управленска програма за 4-годишния мандат поискаха и от Синята коалиция.
„Най-лесно е да свиеш сега десет, после петнадесет процента. Много важно е да има един функционален анализ, да се види кое звено е работещо, кое не. В администрацията, раздутата ни българска администрация, има сигурно излишни звена, но не може да кажеш ан блок махаме всички агенции, още повече, че не е ясно тяхното бъдеще“, добави президентът, цитиран от БТА. Ние трябва да намерим ресурс, за да инвестираме в производството, да инвестираме в потреблението и това е начинът да стимулираме мерките за изхода от кризата. Бих подкрепил точно един такъв план, какъвто засега все още не виждам, каза още президентът.
Все пак Първанов заяви, че все още е рано за цялостна оценка на първите му стъпки на новото правителство, тъй като трябва да минат поне още 100 дни.
Първанов коментира и че не би препоръчал прекалени икономии от националната сигурност, предаде БГНЕС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *