Първата приемна на Цачева отвори врати

В Плевен започна работа първата приемна за граждани на председателя на 41-вото Народно събрание Цецка Цачева, предаде БТА. Подобни приемни ще бъдат организирани във всички по-големи центрове и населени места в страната, посочи Цачева.

Преди това председателят на парламента се срещна с общинските съветници от Плевен. В изложението си пред тях тя посочи, че е убедена, че в колективните органи трябва да се чуват различни идеи и различни политически тези. По думите й, както в Народното събрание, така и в местните общински съвети, когато се вземат управленски решения, е нужно да се мисли за общото, което сближава.

Според Цачева принципът на паритета, на демократичното начало за представителство на всички политически сили в работата на органите на 41-вото Народно събрание е доведен докрай. Когато искаме разделение на властите и независими власти, трябва да имаме силни контролни механизми, а най-добре това се постига, тогава, когато комисиите, които осъществяват контрола, са образно казано дадени на опозиционните политически сили, добави Цачева.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *