Първият търг за ”Кремиковци” се провали

Не се явиха кандидати за участие в днешния публичен търг с тайно наддаване за продажба на производствената площадка, заедно с всички активи, свързани с производствената дейност на „Кремиковци“.Това съобщи пред журналисти синдикът на комбината Цветан Банков, цитиран от БТА. Предложенията за цена можеха да се подават заедно с квитанция за внесен задатък в запечатан плик в канцеларията на синдика днес от 12.00 ч. до 13.00 часа. Началната цена на обособената част от имуществото на комбината е 565 517 510 лева.
За участие в наддаването се внася задатък от десет процента от оценката.

Синдикът съобщи, че днештият търг е първа фаза от общата процедура по осребряване на имуществото на комбината. Следващата фаза предвижда насрочване на нова продажба, след като има ново обявяване. Новата продажба ще стане чрез търг с явно наддаване.

Дружеството беше обявено в ликвидация в края на май, а дълговете му към кредиторите са над 2 млрд. лева. На новия собственик обаче няма да му се наложи да плаща задълженията и ще бъде свободен да избира дали да произвежда стомана или да построи например търговски център.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *