Разбиха престъпна група лихвари, действаща в Сливен

Заловена е престъпната група лихвари, действала в сливенския кв.”Надежда”. Задържани са четирима мъже на възраст от 21 до 44 години, криминално проявени, всички от Сливен. Те давали различни по размер суми на своите съкварталци, като лихвата превишавала 100% и така заемите ставали непосилни за връщане. Установени са случаи, в които пенсионери, взели заем от 20 лева, дължали лихва от 2000 лева. Един от начините за гарантиране на заемите бил отнемане на дебитната карта на длъжника с пин-кода й. Така групата разполагала с финансовите постъпления по картата.
При обиските в жилищата на лихварите са открити нотариално заверено пълномощно на единия от групата, който да получава пенсията на длъжник в период от 5 години. Иззети са газов пистолет, списъци със суми и имена на длъжници, 10 дебитни карти и около 200 грама златни накити.
На четиримата са повдигнати обвинения за незаконна банкова дейност и са задържани за 72 часа.
Преди 5 години при операция срещу същата група бяха иззети пари, злато и 100 дебитни карти и спестовни книжки на длъжници. Тогава престъпниците признаха вината си и бяха осъдени след споразумение с прокуратурата.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *