Развиващите се пазари са недвусмислено евтини

/© sxc.hu

Някога всепобеждаващите БРИК изглеждат в безпорядък. Бразилия и Индия преминават през скок на инфлацията, докато стойността на реала и рупията пада. Русия страда от забавяне на търсенето на нейния износ и дори Китай има проблеми.

И все пак оптимизмът остава, въпреки по-силния щатски долар и спада на темповете на растеж.

Развиващите се пазари са “ недвусмислено евтини “ точно сега, според Рьс Кьостерих, глобален главен инвестиционен стратег в BlackRock, цитиран от CNBC.

„Ще видим по-добри резултати „, прогнозира той. „Проблемите там са сериозни. Въпросът за инвеститорите обаче е доколко те са отразени в цените на активите?“

„В момента развиващите се пазари се търгуват с около 35 процента отстъпка спрямо развитите. Исторически, това е добра отправна точка,“ счита Кьостерих.

Има четири основни маркера, които може да дадат сигнал за обрат, счита той. Един от тях е по-устойчив растежа на брутния вътрешен продукт. Вторият е по-стабилната инфлационна картина. Овен това трябва да се гледа за стабилизиране на цените на активите и намаление на зависимостта от краткосрочно финансиране от чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *