Рекорден добив на въглища в Мини „Марица Изток”

Съветът на директорите на Мини „Марица Изток” взе решение дружеството да излезе от Минната компания “Марица Изток”. Мини „Марица Изток” заедно с германската компания RWE възнамеряваха заедно да участват в изграждането на нова топлоелектрическа централа в енергийния комплекс. Вече сме в процедура на разделяне, каза изпълнителният директор на мините инж. Иван Марков.

От дружеството отчитат рекорден добив на въглища за месец юли – близо 2 264 000 тона. Това месечно производство е най-доброто от създаването на акционерното дружество през 1993 година, информира изпълнителният директор на мините. Така към края на юли Мини „Марица Изток” изпълняват годишната си задача по добив на близо 150 %.

Преговорите между ръководството и синдикатите за повишаване на възнагражденията продължават. Към момента и двете страни са доволни от постигнатите договорености, съобщи председателят на КТ „Подкрепа” в мините Генчо Генчев.

Мини „Марица Изток” получи и два сертификата по европейски стандарт – за управление на качеството и за управление на здраве и безопасност при работа. Сертификатите ще бъдат връчени официално на 17 август, когато дружеството ще отбележи Деня на миньора. До края на годината предстои да се сертифицира и Система за управление на околната среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *