Ренета Инджова: Касата дължи на „Токуда“ над 3 млн. лева

Финансовият директор на болница „Токуда“ Ренета Инджова заяви пред Дарик, че лечебното заведение не е получавало от Здравната каса над 300 000 лева за дейности, извършени над месечните лимити. Вчера, съобщавайки за повдигнатите обвинения срещу директора на НЗОК Жени Начева, от прокуратурата съобщиха за неправомерно изплатените средства на „Токуда“ с цел да се набави имотна облага за болницата. Касата ни дължи над 3 млн. лева, които не сме получили, заяви финансовият директор на „Токуда“.

Ето какво каза още Ренета Инджова по случая: „Аз не мога да кажа за какво обвинение става дума, но тези 327 248,44 лева не са получавани в болницата, а са дължими от Касата за така наречената от властите надлимитна дейност за юли и септември 2009 г. Тези пари са обратната страна на редовно извършена от медицинските ни екипи дейност. Нека да се има предвид, че ние не приемаме системата на лимитиране след като в болницата 46% от нашите пациенти идват от страната. Болницата представлява национално лечебно заведение, което не може да си позволи лукса да се съобрази с лимитите и да връща пациенти“.

Относно парите Инджова каза, че ще си ги искат: „Ще ги искаме и ще си ги търсим по всякакъв път“. На въпрос какво дължи Касата на болницата, тя отговори: „Касата в момента поради занижени лимити, които пък се смяташе, че въобще няма да бъдат поставени и са неправилна система за разпределение на националния ресурс на Здравната каса, към първото тримесечие ни дължи десетократно по-голяма от споменатата сума и тя е за миналата година, но за тази година са 3 364 844 лева, които също не сме получили“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *