Решението на ЕС за регламента MiCA: Какви са последиците за крипто сектора?

Финализирането на регламента ще бъде на 16 май след официалното гласуване в Съвета. MiCA задължава крипто компаниите да се регистрират във всяка държава-членка на ЕС, като Европейският орган за ценни книжа и пазари и Европейският банков орган ще следят за спазването на изискванията от страна на крипто дружествата.

Членът на Европейския парламент, Крис Макманус, подкрепи регламента заради способността му да внесе прозрачност, да защити потребителите и да подпомогне финансовата стабилност.

Съгласно новите правила се изисква и оповестяване на въздействието на криптоактивите върху околната среда пред клиентите. Комисарят по финансовите услуги, Мейрад Макгинес, заяви, че са въведени предпазни мерки, за да се предотвратят някои от практиките, които доведоха до фалит на някои крипто оператори през последните месеци.

Главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао, сподели одобрението си за решението, заявявайки, че вече са налице конкретни насоки за дейността на борсите за криптовалути в рамките на Европейския съюз.

Той също така добави, че компанията му е готова да промени бизнес практиките си, за да се съобрази напълно с разпоредбите в рамките на следващите 12-18 месеца.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *