Спадът на Cardano може да предостави бича възможност за инвеститорите.

Али Мартинес, трейдър и анализатор, предполага, че въпреки неотдавнашния спад, всъщност това може да бъде повторен бичи тест, преди ADA да постигне целта си на обърнатия модел глава и рамене (head and shoulders).

Моделът е типичен сигнал за технически анализ, който предполага обръщане на тренда към бичи. Въз основа на графиката на Cardano изглежда, че криптовалутата е на път да завърши този модел и ако това стане, цената ѝ потенциално може да се повиши през следващите седмици.

Въпреки това е от съществено значение да се отбележи, че бича перспектива на ADA зависи от 200 дневната експоненциална пълзяща средна (EMA) на дневната графика, която трябва да остане на $0.39, за да може дигиталният актив да запази възходящия си импулс. В случай че критичното ниво на подкрепа бъде нарушено, това може да означава, че има промяна в пазарните нагласи, което да доведе до мечи тренд за ADA.

Следователно, инвеститорите трябва да наблюдават движението на цените на дигиталния актив и всички развития, които могат да повлияят на бъдещото му ценово движение.

Освен възможността за положителни ценови движения, Cardano е водеща и по отношение на активността на разработчиците в GitHub.

Понастоящем мрежата има общо 661 “commits” (приносa към кода), което значително надминава други водещи блокчейн проекти. Това е благоприятен знак за бъдещето на криптовалутата, показващ ангажираността на екипа към иновациите и непрекъснатото усъвършенстване, които са от решаващо значение за дългосрочния успех на всеки блокчейн проект.

Като цяло, с обща пазарна капитализация от $14.05 милиарда, ADA понастоящем се нарежда на седмо място по пазарна стойност на дигиталните активи. В момента се търгува на цена от $0.40, което е спад с 4.5% през последните 24 часа и има обем на търговията от $435 милиона.

През първото тримесечие пазарната капитализация на ADA преживя възход от $8.6 милиарда до $13.2 милиарда, което съответно я направи седмата по големина криптовалута по пазарна капитализация.

Ако бичият импулс на ADA се запази, стойността на токена потенциално може да достигне около $0.50 през следващите седмици и месеци. Въпреки това инвеститорите трябва да останат предпазливи и да се информират за всички пазарни промени, които могат да повлияят на ценовото действие на ADA.

През първото тримесечие на 2023 г. Cardano отбеляза забележителен напредък. Докладът за първото тримесечие на 2023 г. на компанията, изготвен от Messari, разкри, че пазарната оценка на ADA на Cardano е нараснала с 54% за тримесечие, което показва светло бъдеще за мрежата.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *