РЗС вади документи и срещу Плевнелиев

РЗС настоява Цветан Цветанов и министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев да излязат в неплатен отпуск още в началото на следващата седмица. Това заяви лидерът на партията Яне Янев на пресконференция днес. По думите му те използват министерствата си и целия държавен ресурс за предизборна кампания. Министърът на вътрешните работи Цветанов е и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, а според слухове Росен Плевнелиев е евентуален кандидат на ГЕРБ за президент. Днес министър Цветанов и Искра Фидосова внесоха документите в ЦИК за участие на партията им в президентските избори.
РЗС ще внесе до края на следващата седмица официален сигнал в ЦИК, че това е грубо нарушение на изборното законодателство и на конституцията, предупреди Янев. Той отново повтори, че РЗС разполага с данни, че кандидатът на ГЕРБ за президент е именно Росен Плевнелиев. Неслучайно социологически агенции срещу заплащане му направиха изкуствен рейтинг, който го поставя в обществото като най-работещия, най-харизматичния министър, за когото обаче нищо не се знае, каза Янев. Министър Плевнелиев заяви вчера, че неговата кандидатура е повече от хипотетична. Днес Борисов  пък попита риторично, защо и той да не може да се кандидатира за президент.
Никой не пита откъде дойде Росен Плевнелиев, чист ли му е бил бизнесът, откъде тръгна кариерното му развитие, кои са хората, които стоят зад него, коментира лидерът на РЗС. Той смята, че има голям проблем с европейското финансиране за строителство на магистралите, тъй като според РЗС Росен Плевнелиев е положил клетва като министър на регионалното развитие незаконно. Янев показа копие от документ, според който Плевнелиев е продал дяловете си във фирма два дни, след като е положил клетва пред парламента, а не преди това. Янев уточни, че и прокуратурата е сезирана по този казус. Така всичко подписано от Плевнелиев може да се окаже невалидно и европарите да станат изискуеми от държавния бюджет, предупреди Янев.
ГЕРБ крие кандидатурата на Росен Плевнелиев за президент, а той самият прилича на усмихнатия шут на Бойко Борисов, защото му е най-удобен, най-послушен и най-марионетен. Призоваваме го да излезе на истинска политическа битка, а не да мишкува и да шикалкави, заяви още в своя стил Яне Янев.
Той каза, че РЗС ще оповести данни за кандидат-кметове на ключови места, както и за кандидати за президенти, които да разкрият истината за личностите, за да знаят избирателите за кого дават гласа си. Янев заяви, че РЗС не прави разлика между Меглена Кунева, Ивайло Калфин, Росен Плевнелиев, а гледа на тях като на част от статуквото. Лидерът на РЗС обаче не коментира кандидатурата на Алексей Петров, който миналата седмица пред медиите се разграничи  от РЗС. Кандидат президент от партията на Янев е Атанас Семов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *