РЗС свърза Андрей Иванов с наркобоса Таки

Ново обвинение отправи РЗС към председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов, като замеси името му с известния наркобос Христофорос Аманатидис – Таки, който от години не е в България.
Според партията на Яне Янев той е организирал престъпна схема за рекет и изнудване. „Освен лъжец, документен измамник и данъчен престъпник, Андрей Иванов е и рекетьор“, пише в съобщение от партията до медиите, цитирано от Дарик радио.
Внего се казва още, че Иванов, който е „дясна ръка на Цветан Цветанов“, е извършил много по-тежко престъпление от всички изброени взети заедно.
„Той си е позволил да се обърне към представител на българския ъндърграунд, известен с прякора Таки, за да рекетира бизнесмен с цел да му прехвърлят имоти и да му превеждат парични средства в особено големи размери“, заявяват от партията.
Политическият съвет на РЗС е готов да осигури на прокуратурата свидетел, който е привикван при Таки, за да бъде шантажиран и притискан в полза на Андрей Иванов. С този случай е запознат и бивш високопоставен служител на МВР, посочват още от РЗС, предаде БТА.

От РЗС смятат, че висшият общинар незабавно трябва да бъде разследван за извършвани престъпления по Наказателния кодекс. Обратното ще е ясен знак за разпънат над Иванов политически чадър, заявяват от партията.

В момента НАП проверява имотното състояние на шефа на СОС, след като от РЗСизнесоха данни, че притежава 60 имота.След това хората на Яне Янев го обвиниха и че е получил 400 000 лева чрез фалшиви записи на заповед.

През юни 2009 г. Христофорос Никос Аманатидис беше задочно привлечен вкачеството му на обвиняем от прокуратурата по обвинение, че заеднос Христо Хрант Вартерян – Ицо Исуса е образувал и ръководил престъпна група от 13 души, създадена с цел разпространение на наркотични вещества и нанасяне на средни и тежки телесни повреди.
Срещу Таки беше издадена и Европейска заповед за арест, но и до ден днешен той не е задържан.Тогава прокурорът от Върховната касационна прокуратура Магдален Маринов заяви, че може би Аманатидис се намира в ЮАР.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *