Ролята на крипто законодателството за бъдещето на щатския долар

Кръгълката, САЩ призовава Конгресът да приеме законодателство в подкрепа на криптовалутите, за да гарантира, че страната ще се възползва от блокчейн иновациите.

Според главата на компанията, USDC на Circle и други стабилни монети, които са обвързани с фиатни валути, могат да бъдат от решаващо значение за запазването на доминиращата позиция на щатския долар, особено когато по-големите икономики започнат да се отказват от него за търговски разплащания.

Алер подчертава, че в много региони по света има усилия за ограничаване на ролята на щатския долар в международните транзакции, а напредъкът на САЩ в регулирането на криптовалутите е изоставащ. Той смята, че настоящата технологична революция в областта на блокчейн представлява по-съществена заплаха за щатския долар от всякога.

Алер препоръчва Конгресът да приеме закон, който да даде възможност на централната банка да управлява стабилните монети като USDC и да ги инвестира в държавни облигации. Такъв модел би създал отлична структура за компанията и дигиталната валута.

Според Алер, Конгресът на САЩ трябва да работи заедно с други водещи юрисдикции, за да създадат рамка за криптовалутите и за да гарантират конкурентоспособността на щатския долар в ерата на интернет валутите. Препоръчани законопроекти, които се обсъждат в Камарата на представителите, биха могли да помогнат на щатския долар да остане конкурентоспособен.

Алер е на мнение, че предвид съмненията относно конкурентоспособността на щатския долар, сега е решаващ момент Конгресът да предприеме действия в тази посока.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *