Русия може да предизвика САЩ в биткойн добива

В доклада се пояснява, че Русия е изкачила на второто място в класацията за добив на криптовалути поради регулаторната несигурност в САЩ, която може да доведе до промени в подредбата. Въпреки това, Русия, като САЩ, също се сблъсква с регулаторна неяснота в сферата на криптовалутите и добива им. Докладът подчертава, че в Русия няма ясна правна рамка за добива на криптовалути, а рисковете от санкции нарастват както за руските участници, така и за техните чуждестранни партньори.

Класацията е базирана на потребление на енергия за добив на криптовалути и използва данни от Bitriver – най-големия доставчик на услуги за добив в Русия. Игор Рунец, главен изпълнителен директор на Bitriver, заявява, че добивната индустрия в САЩ се сблъсква с проблеми като повишени цени на електроенергията, намаляваща рентабилност и финансова несигурност.

Допълнително, администрацията на президента Байдън предложи данъци в размер на 30% от разходите за електроенергия за операциите по добив на криптовалути, които ще се прилагат поетапно за три години, започващи от 2024 година.

В момента цената на Bitcoin е $27,400, което означава спад от 9,5% за последните седем дни.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *