• NeoSky: Situs Resmi Slot Deposit Pulsa Tanpa Potongan 5000
  • Slot Pulsa 5000 MATUG Tanpa Potongan – Gacor dan Maxwin Mudah 2024
  • Slot Pulsa Tanpa Potongan - Gacor dan Mudah Menang
  • Русия налива още 40 млрд. долара в банковата си система – Финансови новини

    Русия налива още 40 млрд. долара в банковата си система

    Във връзка с разрастването на финансово-икономическата криза, руското правителство се готви да отдели още 40 милиарда долара за подкрепа на банковата система, заяви руският вицепремиер и министър на финансите Алексей Кудрин на Азиатския финансов форум в Хонконг, предаде ИТАР-ТАСС.
    По думите му, антикризисните мерки, които въвежда Русия, се основават преди всичко на подкрепата на ликвидността на банките и капитализацията на банковата система.
    Това е най-уязвимата брънка от финансовата система за икономиката, отбеляза министърът.
    Отделихме съществени ресурси в размер на около 40 милиарда долара за капитализация на банките. Мисля, че в близко време ще се наложи да увеличим този обем още толкова, добави той.
    Запазваме устойчивостта на банковата система. Имаме необходимите ресурси за това, подчерта финансовият министър.
    Той съобщи още, че в условията на глобална финансова криза темповете на икономически растеж в Русия през 2009 г. може да се забавят до равнище 0-2 процента.
    Миналата година икономическият растеж на Русия възлезе на шест процента. През 2009 г. очакваме положително значение, но на равнище от нула до два процента. Новите оценки са свързани с оценката на световната икономика и търсенето на руски износ, отбеляза Кудрин.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *