Русия стана най-големият производител на нефт в света

Русия е станала най-големият производител в света на нефт в края на септември. По данни на Кремъл за изминалия месец Руската федерация е произвеждала по 10 млн. барела нефт дневно.
Според министерството на икономиката на страната това е рекорден показател. Ръстът на добива на нефт е изпратил Русия на първото място в месечната класация. На второ място се нарежда Саудитска Арабия.
През септември председателят на Управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер прогнозираа, че цената на петрола може да достигне до 100 долара за барел. Това е личната прогноза на Милер за развитието на петролния пазар е лично мнение, а иначе “Газпром“ използва“ в своите планове правителствените прогнози.
Шефът на “Газпром” се застъпи също така за контрол върху цените на суровините, тъй като стабилността има важно значение за компаниите, за да могат те да планират своите инвестиции.
От своя страна шефът на „Роснефт“ Сергей Богданчиков заявил, че за 2010 г. неговата компания използва прогнозата от 55-60 долара за барел.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *