Сараят в Рибарица се продава за €6 млн.

„Божественият дом” в Рибарица се продава. Става въпрос за апартхотела “Каса домини”, за който опозиционни депутати изказаха мнение, че бил собственост ту на Ахмед Доган, ту на бившия заместник-шеф на ДАНС Иван Драшков.
И докато текат проверките на данъчни и прокуратура, един от най-луксозните обекти в България е официално на пазара, пише trud.bg.
Офертата е за 6 млн. евро, но подлежи на коментар. Източник на изданието съобщава, че при конкретен интерес цената може да слезе до 2,1 млн. евро, или 418 евро на кв. м. Като причина за огромната отстъпка се смята нерентабилността на хотела. Строителството е финансирано от Инвестбанк и при настоящите приходи на обекта кредитът трудно се изплаща.
Четириетажният хотел се простира на 5018 кв. м разгъната застроена площ. Състои се от 40 луксозно обзаведени двойни стаи и апартаменти. Екстрите включват ресторант, нощен бар със 70 места, външен басейн. Има фитнес и спа център с 8 вида процедури, парна баня и сауна. Разполага и с конферентна зала за 50 души.
През изминалата зима хотелът не работеше поради слабия туристически сезон в Рибарица. Но скоро се очаква повторният му старт. Преди около месец заместник главният прокурор Валери Първанов е изискал от НАП документацията и резултатите от проверките за имотите на лидера на ДПС Ахмед Доган. Това стана ясно от заседание на комисията за борба с корупцията в парламента.
Тогава се разбра и, че в НАП тече проверка по документи на собствениците на х-л “Каса домини” – бизнесмена Арбен Хавальов и една дама. Данъчните нищели несъответствия между декларираните им доходи и взетите милиони кредити от банки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *