Сашка Васева първо пя, сега и написа писмо до Борисов

Дупнишката Мадона Сашка Васева изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, в което изразява възмущението си от подбора на лица от шоубизнеса, на които НАП прави ревизия. Наскоро данъчната администрация започна масови проверки на финансовото състояние на поп и фолк изпълнители. Засега са обявени 37 имена.
„Ако Азис е платил 1 000 000 лв. за 1 г., колко трябва да платят 100 певици от „Пайнер“ със същата доходност, средно от 5000 до 8000 лв. на участие. Как така повечето от певиците на компанията са на твърда заплата от 300 лева, а се возят в коли от по 300 000″, пише певицата до министър-председателя, предаде Дарик радио.

„Кои са най-честните данъкоплатци в България, оказаха се циганите, тези които плюем и игнорираме, само защото са с различен цвят на кожата. Азис не се срамува от произхода си, а аз се гордея с него, гласа му, таланта му. Съжалявам и него, и мен, че за да оцеляваме, сме се правили на маймуни, за да ни забележат и оценят. Но не сме се правили на велики като димитровградския данъкоплатец (Митко Димитров – Пайнера – бел.ред.), който обяви заплати на певиците си, за да не попадне под реалните данъчни облагания, което е гавра с мислещите в България“, разсъждава още фолк изпълнителката.

Накрая Сашка Васева апелира към премиера: „Променете статуквото. За милиони няма закони, за кокошка няма прошка“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *