Трети удар за денонощието: обраха кметството и банков офис в Свети Влас

Неизвестни лица са обрали кметството в Свети Влас и офис на клон на Централна корпоративна банка, намиращ се в същата сграда. Това съобщиха от ОД на МВР-Бургас.
Съобщението за инцидента е получено около 5.30 часа в Районно управление на МВР-Несебър.
За да проникнат в банковия офис, крадците са разбили входна врата на кметството, като преди това са блокирани всички алармени системи и камери за видеонаблюдение.
От банковия офис е отнета метална каса със сумата от 41 671 лева, 2 110 евро, 541 американски долара и 160 британски лири.
След разбиването на входните врати на помещения, намиращи се на втория и трети етаж в сградата на кметството, е проникнато в стая, ползвана от „ГРАО“. В нея е отворена метална каса и е отнета сумата от 500 лева. От други два кабинета, ползвани от служители на „Местни данъци и такси“ и отдел „Счетоводство“, са откраднати общо 3 000 лева и 500 евро.

Относно станалия също тази нощграбеж на автомагистрала“Тракия“от МВР съобщиха, че издирват десет души за съпричастие към престъплението.
Що се отнася до обира във магазин „Фантастико“, станал тази сутрин, от полицията коментираха, че е „несериозно да се държат толкова много пари в такъв обект“. Извършителите влезли в офисите, които се намират в задната част на магазина в Студентски град. Там бил събран оборотът на 25-те магазина в София от събота и неделя. Откраднатата сума е близо два милиона лева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *