САЩ: Икономиката оздравява през втората половина на 2008 г.

Международният валутен фонд (МВФ) обяви снощи, че показателите на американската икономика ще останат под средното равнище заради влошаването на конюнктурата на жилищния пазар и заради кредитната криза, предадоха информационните агенции.
Тъй като цените на жилищата в САЩ рязко се понижиха, а възстановяването на този пазар след спад по принцип е бавно,МВФ препоръчва на централната банка на САЩ да не променя лихвите въпреки опасенията, свързани с инфлацията.
В доклада на МВФ се посочва, че според финансовото министерство на САЩ гъвкавостта на американската икономика, както и подкрепата на силни корпоративни резултати, външното търсене и икономическото стимулиране ще ускорят оздравяването на икономиката през втората половина на 2008 г.
Фондът отбелязва, че спадът на долара е доближил американската валута до средносрочно равновесие, но все още тя е надценена.
В доклада се посочва, че представителите на САЩ в банката не са изразили позицията си за равнището на курса на долара при обсъждането на документа, но са посочили, че доларът „се движи според основните икономически показатели, сред които са и лихвите и сравнителните обеми на производство“.
netinfo.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *