САЩ и Саудитска Арабия – лидерите по финансови преводи

583 милиарда щатски долара са били преведени в глобален мащаб през миналата 2014 година. От цялата тази сума, 131 милиарда щатски долара са тези парични средства, които са преведени в САЩ. Това сочат последните статистически данни, публикувани на сайта на Световната банка.

Това означава, чеименно Съединените щати е страната, която изнася най-много средства в чужбина. Причината, както можем да се досетим, е големият имиграционен поток в САЩ, като много от работещите там изпращат средства за живеене на своите близки в родината си.

Веднага след САЩ в класацията се нарежда иСаудитска Арабия, откъдето излизат 45 милиарда щатски долара.

На трето място е друга страна от Арабския свят -Обединените арабски емирства, откъдето излизат 29 милиарда щатски долара.

Обединеното кралствое следващата страна в класацията, като 25 милиарда долара се изнасят от островната държава всяка година.

Германиясъщо е на едно от челните места и се нарежда веднага след Великобритания, като изостава само с 1 милиард долара от нея.

Ето ги и останалите страни, заемащи челото на класацията:

6. Канада – 23 милиарда щатски долара;

7. Франция – 21 милиарда щ.д.;

8. Русия – 21 милиарда щ.д.;

9. Италия – 16 милиарда щ.д.;

10. Испания – 16 милиарда щ.д.

От всичките страни, включени в статистиката на Световната банка,България се намира на 31. място в светапо усвояванена средства от чужбина (не по изпращане), като на първо място е Афганистан.

Използван източник:Световната банка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *